diorg ni yg TERBAEK!! anda? bila lagi?

Sunday, November 22, 2009

ko dah naek kepala ek?!

contengan fatin sulaiman at 12:15 AM


salam..hai bloggers.. having a great time? ahaks... make it to0.. ak baru pas balik dr merasa nikmat yg tuhan bg iaitu 'Makan Nasik"... its been 3 days ak x makan nasik (bukan sebab diet) sbb ak malas nk kuar cari makan. ntah mcm mana mlm ni ketagih nak rasa nasik. so, me n kasih went to kedai makan tttttuuuuttttt (x kuasa ak nk promote) utk makan. aku order nasik goreng USA while kasih order nasik org cina (misti dia suka kan sbb dia pun cina.. lalala). so, b4 tggu nasik smpai, aku sedut la milo ais smbil layan artikel kosovo yg ak bwat bekal in case boring n kasih sedut milo panas smbil layan bola kat tv. n, pastu...jeng....jeng...jeng.... nasik sampai... ape lagi? besalah la.... huahahahaha!!! kami mkn dgn sgt berselera n suddenly aku nampak sekor geng lama aku (sekarang dah jd musuh) bwat cross country sorang2 bawah meja n lalu atas kaki aku. apa lagi? terlompat la daging aku nyer nasik goreng USA tu..

kasih::kenape?
aku::td ade lipas lalu atas kaki tien.. (ngn muka mintk belas kasihan) kasih pun tgk la bawah meja n he saw nothing.
aku::betul..td ader nampak lipas lari naek atas kaki tien..tien dpt rasa..
kasih tgk bawah meja lg..n then, dia bwat isyarat soh smbung mkn (mcm kurang percaya). tp sempat lg dia amik daging dlm pinggn dia ganti balik daging yg bwat lompat tinggi td. caring tetap maintain
tiba..... tiba..... aku rasa kawan aku tu tgh merangkak baek punya atas lengan aku. then aku paling n cuba kibas2 tangan. seyes aku rasa mcm nk histeria (macam je) sbb aku xla agresif sgt nk buang kawna aku tu ( i heart animal ok). bila kasih paling, dia nampak kawan aku tu dah naek kepala. then.... DUSH.... DUSH... dia libas kepala aku (over sket ayat utk part nieh). then, kawan aku tu dah berjaya kembali ke litar lumba dia. dia sesat kot tgk aku.. ahaks.. lepas je jd mcm tu. kasih dah x selera nk mkn. ak pun tak lau dah nk makan n kami tolak nasik tu jejauh. memang kasih bengang. dia sempat seru nama kawan pd kawan tadi. alaaaa....binatang tu la... maybe marah sgt kot. huhu....then, kami pun blah... time nk balik tu, tokey kedai tu dtg kat kitorg.. mintak maaf n pujuk dgn kasik balik duet yg kasih bayar td. mcm rasuah la plak...tp kami x amik, sbb makanan tu kami dah mkn sket... maybe dia rasa bersalah kot.. (memg patut pun ko rase camtu). FYI, aku ni memang fobia dgn lipas.. kasik la mnatang ape pun, aku x la takut sgt. tp, kalo lipas, sebatu dkt pun ak bleh trasa meremang. memang fobia dgn lipas sjak dr kecik lg.. skunk ni ati aku berbelah bahagi. nak pegi lagi ke kedai tu pasni? kedai feveret aku tuu...... haish!


ni la keadaan aku sekarang.


notakaki::dulu lipas ni pnah masuk baju aku masa skolah rendah. dats y aku jd fobia. tp dulu dia masuk dlm baju je. tp, skunk ni dah naek kepala dah... hampeh nyer lipas. TAK SUKE!!

18 nasik tambah on "ko dah naek kepala ek?!"

Alinotnot :) on November 22, 2009 at 4:32 AM said...

gile la. freaky!

«♪Ruff♪» on November 22, 2009 at 7:04 AM said...

ngeee lipas ek..ko takut lipas ek...
hehehehe

cryingangel on November 22, 2009 at 9:07 AM said...

waaaaaaaa...kecewanyer..haha..ye la kedai fav kamu tu..same r sy takut semua yg bernama serangga dan yg merayap..termasuk semut...haha

fatin sulaiman on November 22, 2009 at 10:24 AM said...

@alinotnot::
huhu.....memg pun.... xyah imagine ape jd... akak dr smlm dok rasa lg mnatang tu jalan2 cari pasal atas baju akak... huhu

@ruff::
xbaek gelakkan org..huhu... sian la sket.. huhu

@cryingangle::
awak ni kronik la sket dr sy ek.. hahaha.... bahaya tu... huhu

cryingangel on November 22, 2009 at 12:10 PM said...

takut semut gatal...haha

Judiene on November 22, 2009 at 2:46 PM said...

kalo awk tkot lipas, sy yg lelaki ni 100x lg tkot drp awk
hahahahahaa
seyes, mmg abti gler ngn menatang yg nama lipas neh
tgk dia jalan pn gli, kalo terbang lg la
hehehe

=)

fatin sulaiman on November 22, 2009 at 4:56 PM said...

@cryingangel::
wow! semut gatal?! bia btul.. huhu... mcm x caye.... adoyai~

@judiene::
ni memg bleh masuk guinesse book of record nieh.. hahaha... kite geng!!! wwwwoooohhhooo!!!

Framestone on November 22, 2009 at 7:29 PM said...

he...23x
baik punye.... klu bro la kan..sure dah bersilat kat situ...

www.broframestone.com

fatin sulaiman on November 22, 2009 at 9:45 PM said...

@framestone::
kuikui...malu nk bersilat.. huhu

YobSumo on November 23, 2009 at 8:46 PM said...

nampaknya keadaan kamu tak terkawal! hahaha.

kenapa tak ambik je duit tu. bukan rasuah tu, ambik je!

Aujinz on November 23, 2009 at 8:51 PM said...

lipas gatai tue...kah kah kah...

fatin sulaiman on November 23, 2009 at 9:57 PM said...

@yobsumo::
tanak la amik...niat nk perli tokey kdai tu.. kasih siap ckp ngn tokey tu, amik duit tu pegi spray lipas2 tu.. ahaks...

@aujinz::
memang gatai pun... gatai meghela bak kata org utara... hoho!

IeYzA on November 23, 2009 at 10:25 PM said...

hehehe...akk pun takut dgn lipas..hubby akk sampai pening kepala tgk kerenah akk kalau jumper lipas...geli laaaa

kimisai on November 24, 2009 at 12:37 PM said...

naek kepala??
bahaya la....

░♥si lampu neon♥░ on November 24, 2009 at 6:34 PM said...

fobia betul aku dgn lelipas ni

fatin sulaiman on November 24, 2009 at 9:18 PM said...

@kimisai::
huhu..tu la pasal..memg dah tahap kronik.. seb bek kasih ada... dah bjaya d tepis... n the best part is, dia bkan landing back on track. dia landing IN MY NASIK GORENG USA!! eeyyuukksss!!!

@si lampu neon::
ahaks...kalo la bleh bunuh suma... it wil b my pleasure~ lalala

@ieyza::
huhu... u r welcome to da club! n ur hubby is most welcome to my kasih club as well.. hehe

Arief Arf on November 27, 2009 at 8:26 PM said...

haha..
lipas ni memang menggelikan..
bau die takleh blah la..
haha

mysterious_musafir on December 13, 2009 at 9:26 AM said...

salam....
lipas ek?
hehe, semalam baru makan kat fudcourt kat sini(bandung) terjumpa lipas goreng skali ngan ayam..huhu..

tp mcm da biasa lak kat sini, dlm minggu ni ada kawan jumpa anak cicak goreng dalam makanan die...huhu..

 

dunia maya fatin Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez