diorg ni yg TERBAEK!! anda? bila lagi?

Friday, December 18, 2009

kenapa 6? kenapa bukan 7 terus?

contengan fatin sulaiman at 10:39 PM
salam blogging..

memang lama fatin x jenguk blog ni. lepas balik korea dat day, just sempat bukak sekejap2 je then dpt kol dr umah yg tok fatin masuk spital... wanna know sakit ape x?? jeng.... jeng... jeng... dia kena CHIKUNKUNYA.. kak hani tlg explain apa itu penyakit... fatin x paham sangat...


so, ape lg, fatin pun bergegas la balik umah.. dia kena admit satu spital kat penang. x sure ape nama... p fatin x pagi lawat pun, sbb xde sape nk bwak.. huhu.... (sangat membazir tket)..tp xpe..at least tok tau yg fatin balik n kasik dia moral support.. mak fatin yg tggu tok spanjang 4 ari dia kena admit...n finally, dia dah discharge.. skunk ni kat umah mak teh...mak teh jaga lak.. alhamdullilah...

ok..mari refer kpd tajuk post kali ni iaitu KENAPA 6? KENAPA BUKAN 7 TERUS?.. maw tahu ape maksud?
cekidaut!!!

pd 12/12/09 ader knurik kawen anak jiran fatin. so, sbagai jiran yg baek (tpaksa actually *ttteeetttt off the record) fatin telah membanting tulang tolong diorg handle knurik tu. fatin lepak bahagian dapur sbb kat umah fatin dijadikan hub utk masak n hidang. (kenurik kg...gotong royong ye. xde pakai2 catering).. lg pun, mak slalu pesan, kalau kita tolong org, nnt bahagian kita pun kita akan dp benda yg sama insyaAllah... huhu... memang penat giler...

so, nk d jadikan cerita. the next day (13/12/09)...pg tu fatin x larat nk bangun sbb badan sumer saket2. then, ader mak cik ni sorang pepagi lg dah ketuk pintu blakang umah n kebetulan xde sesaper slain fatin n adik2. nk mengharapkan adik2, memg bejanggut la mak cik tu tunggu. dr cara jeritan mak cik tu, fatin dpt rasa yg dia bsing bb dia silap amik periuk. so, nk dtg tukar la kot. so fatin pun berlari-lari riang la nk g bukak pintu blakang umah. yg best nyer, time blari anak la ayam dpn toilet nk g bukak pintu blakang tu, fatin terjatuh. n padah nyer adalah........... lelehan cecair merah yg di percayai sebagai darah telag mengalir di kaki kanan dan ianya di percayai keluar melalui vena kava di bahagian lutut kana fatin...

tanpa berlengah lg, fatin berlari masuk blik sbb panik... n as a result, fatin telah d berikan jahitan... MA tu kasik 6 jarum.... n nor, fatin dah temporary cacat a.k.a tempang... so, sesaper yg nk g shopping dis weekend utk Year End Sale n nk dpt parking mudah, ajak la fatin. sbb, KITA BOLEH CLAIM PARKING LOT O.K.U.... agagagagagag!!! jahat nyer... whatever..... so, next week dah start kelas... camne nk jalan? urgh...

so, dis is it... 6 jarum. tp kenapa bukan 7?

notakaki::seriously girls, the storm warriors sgt bohsan!

8 nasik tambah on "kenapa 6? kenapa bukan 7 terus?"

h4ni3 on December 19, 2009 at 12:40 AM said...

chikungunya la fatin.. hehhee

tu demam disebabkan jangkitan virus chikungunya. manusia dpt melalui gigitan nyamuk - culex or aedes. so sape-sape yg kena, simptoms dia lebih kurang sama dgn denggi
- demam
- ruam
- sakit belakang
- sakit sendi (selalunya berpanjangan)
- loya

last year kan ada outbreak chikungunya kat malaysia. byk area johor kena. mesti tak baca paper nih! hehe
- sakit pale

mamai on December 19, 2009 at 1:13 AM said...

dah oaky ke fatin...jom shopping

Atiqah on December 19, 2009 at 7:12 AM said...

lor kena jahit fatin..
hmm tiqah skrg dok mengalami sakit betis smpai jln pun mcm org tempang..adoyai skt mak..
gara2 angkut beg dari Kuala kangsar smpai KL..

fatin sulaiman on December 19, 2009 at 6:24 PM said...

@kak hanie::
thanx 4 the explanations..huhu... bukan x baca newspaper, tp mata tak tersgkut pasal tu.. hehehe....thanx again!

@mamai::
jom2...fatin memg suka shopping... ahaks... kalo shopping, mist lupa punya yg kaki fatin tgh sakit.. ahaks

@tiqah::
huhu.. tu la pasal...isnin ni appoinment ngn doc.. nk bukak jahitan... harap2 distime x sakit..huhu... u know 1 thing... sakit mcm2 ni is a sign yg badan dah mula memberontak.. in a simple word, we are getting ooollldddd.... hahahaha

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ ; cRazYgUrL ^ kaZmi3rAfkAr on December 20, 2009 at 12:35 PM said...

salam tuan rumah...
moga tok fatin cepat sembuh...

fatin sulaiman on December 20, 2009 at 7:12 PM said...

@cRazYgUrL ^ kaZmi3rAfkAr::
w'salam..masuk ler...jgn segan2.. thanx... dia dah beransur baek dah alhamdulilah~

SasHa Lee on January 12, 2010 at 1:01 AM said...

cik fatin..jom bersoping...hehe.. tibe2 ajak orang yang tak kenai nie..hehe.salam meyulam kaseh.. lepas nie hati2 keh..sebaek muke maintain cun..heeehe..

ShaFril on February 5, 2010 at 3:48 PM said...

ish2 cian awk...len kli hti2 ye hehe

 

dunia maya fatin Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez