diorg ni yg TERBAEK!! anda? bila lagi?

Monday, February 25, 2008

trip to gabai

contengan fatin sulaiman at 1:12 PM



Smlm xbleh nak on9 kat bilik aku..dunno y but aku stil nak cite ape yg kat aku smlm….kitorgg bwat konvoi bramai2 g sg.gabai kat ulu klang klau x silap aku dr ape yg aku baca kat sign board2..hanya yang maha esa tau betapa aku sgt enjoy…dengan 6 buah moto d escort ngan sbuah kancil milik Tom, boyfren each…..
Meh aku citer dr A sampai Z…
Dd n wani tido bilik aku smlm sbb kitorg AJK jamuan…huhu…pas bangun subuh, kitorgg powan mule arr masak..lame gak arr nak masak pown sbb dapur terhad memndangkan kitorg xde dapur…multi cooker anisah gak la jd mangsa…hmm… dlm pkul 10 sumer dah settle n kitorg grak pown as soon as aku dah setel kan summer hal kolej aku dulu…
At 1st, memg agak konpius ngan jalan2 kat situ..kawasan kmpung la katakana, tambahan lak smlm adalah penamaan calon, so, jalan agak jam d certain points…org bz pesta poster, kitorg smangat nak g gabai….sgt enjoy atas moto n aku sempat gak rakam few actions n akan jd kenangan yg sgt bermakna utk kami summer 1 day…
Sampai sana, alhamdulillah, kami kena daki lak tgga yg gla bapak nyer tggi…tp, hasil nyer…sgt lumayan…dapat pot baik nyer…credit should b given to mr.danny….thanx sayg…hmm…memg sgt enjoy, kitorg lepaskan segala tensi…aku yg baru abeh urus function utk festival seni tari, abg n danny ngan Kapreza, dd n wani ngan teater, yaya ngan mid term…..memg summer tu kitorg buang d Gabai….
Time2 macam nieh, baru kita tau betapa penting nya nilai persahabatan…kami belajar meghargai kawan2 yg sentiasa ada bila kita senang n especially susah…kami buat keja sama2, study, enjoy…tu yg buat kami rasa kami memg dah adik bradik….batasan agama tetp kami jga mcm yg di amanahkan oleh family, tp kami memg sbuah family yg besar… sagt besar….ramai lagi org len yg ada d sekeliling kami, tp entah arr….aku xpandai nak luahkan summer nieh, tp papa yg aku bleh kata, kawan2 aku memg lbih kpd family aku…
Spending time ngan kawan2 n especially danny sgt membuatkan aku rasa sgt hidup…sgt2 hidup…maybe ada yg xtau, tp tu la dia, danny, org ygg aku syg…even tpuk sbelah tgn sah2 x bbunyi, tp aku berpegg pada prinsip “ aku akan happy, kalau org yg aku sayg happy”…so, kalau x ngan aku membuatkan dia sgt happy, I accept cuz the smile in his face, is more than anything…
Back to the story, pas mandi, kitorg siap2 n on the way back, singgh d surau berdekatan utk solat zohor….seronok2 gak, tp Tuhan jgn lupa, sbb dia yg kasik kami pluang rasa suma nieh…pas solat, kitorg grak sket g n makan laksa buyong yg kunun2 nyer sdap gler…n mitos palsu tu, danny yg bawak…aku makan td, biasak jer…dah arr pdas, kuah lak cair…danny pun agak kciwak..trima jer arr..
Kami smpai kolej aku dlm pkul 6 camtu….sgt pnat n aku trus terlelap……..gambateme

2 nasik tambah on "trip to gabai"

JinGGa said...

Betul. Kalo org yg kita sayang hepi, kita pun akan hepi. Tapi try berpijak pada bumi yg nyata dan berdoa byk2. Mn tau esok lusa dia tu datang balik sambil berkata "Aku syg kau sgt". Jgn masa tu ko pengsan plak. Aku debik kepala ko.

Jgn terlalu obsess walau hati ko sayang sgt. Sbb masa depan lagi panjang pada semangat syg ko tu. Mungkin esok dia datang kepada ko sambil berkata "Jgn lupa dtg majlis perkahwinan aku nnt". Haha.. Amacam?

Tapi mn tau jodoh korangkan. Esok dia datang sambil berkata "Jgn lupa dtg majlis perkahwinan aku nnt. Kalo ko tak datang, aku nak kawin ngn sapa". Haha..
Conclusion aku kat sini, kalau ada jodoh takkan kemana. Tuhan maha kaya. Byk2 berdoa tapi jgn letak harapan atas KLCC sbb mungkin harapan ko hanya atas jalanraya yg baru buat sbb nak pilihanraya haha. Sambil komen ni aku dgr lagu "Cinta antara kita". Best sgt. Gud luck dude.

affanazami on March 11, 2008 at 1:06 AM said...

"abg" tue sape ek fatin?

 

dunia maya fatin Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez