diorg ni yg TERBAEK!! anda? bila lagi?

Sunday, October 5, 2008

selamat hari raya aidilfitri

contengan fatin sulaiman at 4:17 PM
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!!
hanya itu yg mampu aku ucapkan buat semua blogger2 yg sudi melawat blog aku saban hari especially my sweet suri, cute sora n caring aunty anna....

makna hari raya pada aku...hari yg penuh kesyukuran kerana tuhan telah mengumpulkan semua ahli keluarga aku, jadi, pada tanggal 1 oktober 2008, semua 13 ahli keluarga aku berkumpul termasuklah 3 hero-hero kecil ku..kak long pula sedang menanti anaknya yg ke3...maka, if terlahirnya insan kecil ini kedunia pada disember ini, keluarga aku bertambah lagi menjadi 14... Alhamdullillah...ini nikmat tuhan yg tak terhingga kepada keluarga ku... aku sujud menyembah mu ya Allah....


apa lg makna aidilfitri kepada aku?? merupakan hari rasmi utk memohon ampun kepada semua umat manusia terutamanya ahli keluarga aku...yes ari lain pun boleh mohon maaf, tapi aidilfitri seolah-olah dikhaskan utk kami memohon maaf sesama kami..maka dengan itu, kami beratur di ruang tamu rumah dengan diketuai oleh kak long...


makna aidilfitri...hari utk aku memperingati insan yg telah tiada antaranya nenek ku, Allahyarhamah HJH Nah, datukku, Allahyarham HJ jusoh, abg sahabatku, Allahyarham Dicky, dan ramai lagi yg telah pergi terlebih dahulu menemuiNya yg satu.. aku pulang ke kampung bersama yg lain tuk menziarahi pusara mereka..sesungguhnya tuhan lebih menyayangi kalian...hanya sedekah Al-fatihah dapat ku kirim dari sini.. moga roh kalian dicucuri rahmatNya dan ditempatkan bersama para ulama' InsyaAllah...

aidilfitri....2008 kau menjelma lagi.. entah apa yg faizi buat di kampung.. aidilfitri tahun ini lebih bermakna kerana dengan kehadiran si dia... ehem.. ehem..
doakan kami terus kekal InsyaAlla

aku bersyukur kerana masih bernafas hingga ke hari ini...sudah 20 tahun aku hidup di muka bumi tuhan ini... semalat hari raya aidilfitri semua~~~ akhir kata, maaf zahir batin!!!

1 nasik tambah on "selamat hari raya aidilfitri"

ryurisora on October 6, 2008 at 9:11 AM said...

salam faten. selamat hari raye jugak. tapi raya tahun ni bagi aku tak berape nak bes =(. papepon, raye tetap raye (^^,). ko rajen2 la update blog ek. n jgn sedeh2 lg!

 

dunia maya fatin Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez