diorg ni yg TERBAEK!! anda? bila lagi?

Monday, September 6, 2010

1st time!

contengan fatin sulaiman at 2:07 PM
salam.. hai bloggers... sebaik-baik bersedekah adalah bersedekah di bulan Ramadhan.. so, korang dah bayar zakat fitrah belum?? jangan tak bayar tau. tahun ni tahun pertama fatin bayar zakat fitrah sendiri. rasa nervous sangat-sangat, ye la..1st time buat sendiri. rasa lega bila dah bayar.. rukun islam ke-empat tu.. jangan tak buat pada yang dah sepatutnya buat tau?!

bercakap pasal first time ni, tahun ni punya raya sangat menjadi titik permulaan kepada banyak benda baru yang fatin teringin sangat nak buat selama ni. antaranya adalah yang atas tu la, bayar zakat, dapat beli baju raya kat mak dan ayah, termasuk adik lelaki fatin dan abang fatin. bulan puasa ni juga fatin dah start bagi duit belanja penuh pada mak untuk belanja dapur dan untuk shawal yang bakal datang dalam 4 hari ni, fatin beli kuih (tak bagi mak buat kuih dah) dan 2kg daging. tapi please-lah readers, niat fatin bukan nak menunjuk tapi sekadar nak berkongsi satu kejayaan dalam hidup fatin. fatin nak sangat jadi anak yang 'sesuatu' dalam keluarga tu. tak kisah ketepikan keperluan sendiri buat sementara waktu demi mak dan ayah especially. kita cuma ada 1 ja mak dan 1 ja ayah. so, raikan anugerah tuhan pada kita tau?!

fatin tak banyak yang nak kongsi, tu ja untuk lebaran yang bakal mendatang. dah semangat fatin nak ganti puasa ni. nak terus start raya kedua ni InsyaAllah...

kepada semua readers, selamat menjalani ibadah dalam hari-hari terakhir di bulan Ramadhan ni dan make the full use of it. malam lailatul qadar... dan last but not least, selamat hari raya dan maaf zahir dan batin... Assalamualaikum~

2 nasik tambah on "1st time!"

black_mel on September 6, 2010 at 3:31 PM said...

bagus2...dah ada pendapatan kenalah tolong family..jgn lupa simpan sikit untuk buat duit raya orang-orang yang datang umah..

fatin sulaiman on September 7, 2010 at 8:12 AM said...

salam.. first of all, thanx black mel sebab sudi drop by.. tu la pasal... suma tu dah di put aside siap2.. huhu.. slamat hari raya ya~

 

dunia maya fatin Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez