diorg ni yg TERBAEK!! anda? bila lagi?

Wednesday, November 3, 2010

Sangat Berdosa Kamu Ini Fatin!

contengan fatin sulaiman at 12:06 PM
salam.. hai readers... sihat tak semua? sebelum fatin meng-elaborate panjang lebar pasal tajuk fatin tu, fatin nak buat ucapan ringkas sikit pada kawan-kawan fatin...


1) kepada kesayangan Cik Didieadila a.k.a my adik kecik versi UiTM - selamat berenang-renang memeningkan diri untuk preparation menghadapi hari besar selepas exam UPSR, PMR, SPM, MUET dan final-final exam kita semua yg tak best tu. selamat menghadapi HARI BAHAGIA!!! a.k.a your wedding. macam busy je kan hidup skarang nieh.. hehe.. keep the momentum up up and away! wawawa!! jangan lupa yg aku nak VVIP punya invitation sebab aku ni kakak besar! hahaha.. aku sayang hang!

2)kepada kesayangan Incik Danny dan tunangnya, kesayangan Cik Farhana - dengan ucapan yg sama iaitu selamat beranang-renang ketepian / berenang-renang memasuki alam rumah tangga yg dengar khabarnya pada May next year.. tak banyak ucapan utk diorang sebab diorang tak pernah tidur sebilik dengan fatin.. huhu.. tapi, stil! fatin nak jugak ucap selamat melangkah ke alam yang sesuatu itu.. same as didi, fatin nak VVIP punya invitation boleh? hehe.. tolong pertimbangkan ya! ngehngeh..

3)kepada kesayangan Nurul Hidayah Binti A. Rahim yang bakal menyambut hari kelahiran yang ke 22 tahunesok (4th November 2010). wow!! baru 22 tahun kamu ni si budak kecil? haha.. dia pun adik kesayangan fatin jugak yang sebilik dan kadang-kadang sekatil dengan Fatin sejak dari UiTM Shah Alam. wah! sangat rindu saat itu. rasa macam dah tu sangat.. huhu... tapi tak pe, kesayanganku Yaya, i Love u... aku ingat lagi ko silap hantar sms pada aku pagi tu "B, dah bangun belum?" wawawa! teramat rindu la tu sampai konfius mana satu tawfik mana satu fatin.. huhu...

4)kepada kawang-kawan yang dapat pergi jawab exam PTD M41 minggu depan (13 Nov. 2010) di negeri masing-masing- dengan ucapannya, jawab bebaik. kalau ada tips tu, konsi-kongsi la ye.. hehe...

**********end of ucapan**********
sekarang fatin nak cerita sikit mengenai tajuk di atas. hehe.. fatin punya gaji dah di potong sebanyak 77% sebab potongan untuk yuran master fatin nanti. banyak kan? huhu.. terpaksa sebab fatin belajar semua pakai dana dari poket sendiri (sedikit tipu). untuk yuran yang pertama ni ja fatin terpaksa cari duit sendiri dulu sebab tak ada dana lagi. lepas dah dapat tawaran nanti, masa tu la nak kalut cari scholarship and loan.
apa yang membuatkan fatin sangat berdosa sekarang adalah sebab fatin kuat spending on things yang tak berapa perlu sangat. walaupun fatin tinggal di dalam pekan serdang yang permai ni, tanpa sebarang pembangunan. fatin kuat spend on online shopping. ye la.. setiap kali masa lunch break ja, fatin akan masuk melawat online shopping blog. geram gila fatin tengok. walaupun saiz entah apa2 ja dalam blog tu, tapi stil la, fatin tak tahan tengok. mesti nak beli. macam dapat 1 kepuasan ja bila dah dapat. huhu.. so, akibatnya, fatin cuma makan sehari sekali, tu pun kalau fatin rajin nak masak or buat apa2 di rumah tu. teruk kan? rasa bersalah pada diri sendiri tapi susah nak overcome habit ni. ni la dia bila dah ada duit sendiri kat tangan. sanggup tahan perut demi kepuasan duniawi...
so, pada dear readers, please help me...... tolong nasihat kan fatin or tak pun, gimme some solutions.. huhu

6 nasik tambah on "Sangat Berdosa Kamu Ini Fatin!"

didieadila on November 3, 2010 at 12:58 PM said...

waaa..tengkiu byk n sorry byk jgk! mmg a lil bit bz! nk hapdet blog pon smggu skali je smpt..wuwu..bz mengumpul duet! T__T (sila smpn duet awl2 utk kawen ya..jgn jd cm aku!) yelah..aku jemput vvip..klu xdtg siap!!!

didieadila on November 3, 2010 at 12:59 PM said...

eh lupa..aku syg hg jugak! syg banyakkkkk! n congrats dpt smbg master :) i pray all the best for u.. :)

fatin sulaiman on November 3, 2010 at 1:15 PM said...

wawawa...tacing! tacing! simpan duet utk master dulu kot baru simpan duet utk kawen.. ngehngeh.. tp x dpt g pun result tu, maybe mggu dpan. pertengahan bulan 11 depa kata.. huhu.. xpa.. jgn risau, aku mesti p.. xpakai jalan darat, jalan laut pun boley~

Atiqah on November 3, 2010 at 5:52 PM said...

fatin
tiqah pon cmtu dlu mse gaji ribu2..huhu..lg byk duit gaji lg kuat shopping..shopping online je pon tp ya rabbi mmg sgt rambang mata..skrg ni keje taski gaji rendah Alhamdulillah boleh menyimpan dan control nafsu tu skt..hehe.yela kn..gaji byk mne je..x kn nk berbelanja x hingat dunia..

nsht tiqah..estimatekn bape byk nk shopping..mcm tiqah wat dlu..bulan ni shopping bju, bulan depan shopping buku etc..pastu ltk bajet bape byk je nk guna..disiplinkan diri yg pntg..jgn sbb rambang mata dan nafsu, semua nk bedal...insyaAllah kita boleh control..

fatin sulaiman on November 4, 2010 at 2:11 PM said...

tiqah... thanx! sesungguhnya sgt x best bla kena control bila nk bwat sesuatu (especially shopping) huhu... tak sukanya.. i'll try ur way.. huhu... senang2 kena get disconnected dgn internet kot.. huhu

Anonymous said...

pfffrrrttttttttttttttttt

 

dunia maya fatin Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez