diorg ni yg TERBAEK!! anda? bila lagi?

Thursday, October 28, 2010

kebarangkalian hanya 1%

contengan fatin sulaiman at 11:41 AM
salam.. hai readers... sekarang tengah panas dengan berita kawan-kawan dapat tawaran menghadiri peperiksaan memasuki perkhidmatan awam Pegawai Tadbir Diplomatik Gred41. memandangkan fatin dah deactivate account facebook fatin, so fatin tak tau sangat la apa berita ni. kemudian, fatin terbuka blog Atiqah, alhamdulilah, Atiqah ada dapat. fatin pun apa lagi, gatal tangan gak la check SPA. dan... jeng! jeng! jeng! fatin pun dapat. huhu.. apa nak buat? pegi ja la kot nanti. jawab ja exam tu. ada kawan yang penah pegi jawab dah, dia kata ok ja soalan tu. tapi takut jugak la kan. mula-mula x mau pun pegi exam tu, bukan apa, xde terlintas nak jadi PTD sebab takut dengan segala trauma yang kawan-kawan yg pernah buat attachment di KLN tu. so, fatin duduk diam-diam je la. sekali, tup tup, pagi tadi ayah call pejabat bagi tau ada surat. dia suruh pegi. addeeeehhh... layan saja la.. huhu.. tempat exam tu pun fatin x tau apakah rupanya. layan jugak la...
fatin ada terbaca yang last year calon yang terpanggil untuk exam ni dalam 40 ribu lebih dan jawatan PTD M41 ni cuma ada 4000 tempat sahaja. so, kebarangkaliannya adalah 1% ja. hehe!! kalau tersenarai dalam the lucky 4000 tu memang terbaek la! so, gambattte buat kawan-kawan yang dapat jugak. mari kita merapu jawab exam!
hehe.. by the way, result buat master masih x mau tunjukkan dirinya. kata staff di IPS UM, kena tunggu sampai middle of Nov. tu dia... makin lama makin berdebar la pulak. haha.. ada ka rezeki fatin? kalau tak ada, fatin betapa lagi la di pekan Serdang yang permai ni. tenangkan fikiran dulu. mungkin next intake pula la kot. sempat kumpul duit yuran bagi full dulu, xyah nak buat loan dah nanti. ada ja kan jalan dari tuhan? mana-mana pun ok ja. boleh la kan dari xada buat apa. mak ayah pun makin senang.
so, till then.. apa nak buat sekarang? study utk PTD exam dan saving! saving! saving!

5 nasik tambah on "kebarangkalian hanya 1%"

black_mel on October 28, 2010 at 11:59 AM said...

gudluck....bt elok2...

fatin sulaiman on October 28, 2010 at 12:20 PM said...

@black_mel::thanx for visiting.. thanx jugak utk wish tu.. huhu... insyaAllah.. ada rezeki kot.. amin~

Aphrodite on October 28, 2010 at 5:18 PM said...

kita dpt gk!
congratz n gdluck..
chayok! ;p

Atiqah on October 28, 2010 at 5:54 PM said...

fatin
jom share pe nk stdy utk exam PTD nnt..cuak la..huhu...by the way..congrats..x sgka pun dpt msuk exam tu..bru exam..bykkkk lg stage nk kena lalui..huhu
tiqah still smbung Master kat UKM bln 12 nnt..kalo Allah izin dpt offer keje..maybe tiqah wat part time study..
1% je kn..jom kita wat elok2...gambatte ne!!

fatin sulaiman on October 29, 2010 at 10:16 AM said...

@aphrodite::hi! thanx for visiting! mari kita berusaha!! hahaha


@atiqah!!thanx for visiting!! huhu.. thanx to u sbb bwat entry pasal tu, kalau x memang x sedar pa pe hal dunia nieh.. wawawa!! yeah! mari men-study kan diri.. huhu.. gambate!

 

dunia maya fatin Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez