diorg ni yg TERBAEK!! anda? bila lagi?

Tuesday, January 11, 2011

wheres your ethic?!

contengan fatin sulaiman at 4:42 PM
salam.. hai dear readers... sihat? hopefully semua masih dalam rahmatNya.. amin.. malas nk buat long introduction, please refer to my title 1st sebelum nak bising-bising.. huhu.. by the way, here i am at 4.43pm (11th January 2011), agak piss off dengan some work ethics yg ditampil few humans even though fatin tak deal directly dengan diorang pun. i dont care, who u are, what position u are holding or how much u earn for a month, what is the most important thing is "RESPECT".. hello... cakap phone pun perlu respect even we are not in front of them.. as for me, nada suara adalah sangat penting. the person at the other side is hearing u carefully, so, what ever sound or intonasi that come out must sound respectful. come on man.. walaupun slalu becakap ke ape ke, the things is, we are human beings... kalau kita hormat orang, definitely people with respect u too.. i faced this before and it hurts ok.. so, belajar la hormat orang. entah la.. merdukan suara u sikit pun dah cukup, jangan nak menggoda, tapi MERDU.

alahai... teguran utk semua dan termasuk diri sendiri.. lepas ni, cakap bebaik ngn orang dalam phone so that people wont get hurt okay?


0 nasik tambah on "wheres your ethic?!"

 

dunia maya fatin Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez