diorg ni yg TERBAEK!! anda? bila lagi?

Wednesday, March 23, 2011

Umrah

contengan fatin sulaiman at 9:25 AM

salam.. hai readers... just a piece of my mind nak di kongsi bersama dengan rakan-rakan readers. dua tiga hari ni fatin teringin nak pergi vacation. ye la, rasa macam too much workloads and they actually killing me.. huhu.. rasanya dah terbentuk garis-garis halus kat muka ni, 23 tahun pun belum masuk lg tapi dah berkedut.. huhu.. what to say.. so, back to the vacation story yang bertujuan untuk berehat dan menenangkan fikiran.. so, mula la fatin list kan beberapa tempat percutian yang agak ok and of course affordable untuk fatin pergi. datang la Pulau Pinang, Cameroon Highland, Ipoh and Pulau Pangkor. dah siap buat bajet dan deal dengan few friends who are having the same situation dengan fatin. dan alhamdulilah, mereka pun dah setuju.. mungkin awal May kot kami pegi. and suddenly, it happens....


yesterday, lepas office hour, fatin tinggah kedai makan nak beli makanan sebab malas nak masak plus hujan, so, lagi super malas.. huhu... kemudian, tengah sembang dengan few friends, fatin dapat 1 phone call yang mengejutkan dari seseorang. let call this person "Reminder". Reminder call ajak fatin vacation, dan memang la best kan orang ajak. kemudian fatin bg la suggestion kat dia untuk ikut fatin pegi berehat this coming May, yang paling mengejutkan adalah dia pun ada plan dia sendiri. dia ajak fatin ikut dia and kumpulan dia pergi Umrah June ni. Omaigod.. masa tu dah la hujan, fatin pun tahan ja air mata ni. kalau tak, memang turun sama laju dengan hujan... masa tu terus rasa tenang sikit. mungkin tu la ketengan yang sepatutnya fatin cari. bukan pegi holiday kat pulau or tempat pecutian lain, Umrah adalah sebaik-baik percutian mencari ketenangan.


walaubagaimanapun, fatin terpaksa turn Reminder down sebab duit tak cukup lagi nak pergi umrah. takut pulak nanti pakai savings dan kemudian ada apa-apa jagi, masalah la pulak kan. so, Reminder, u go first and thank u so much for asking me. u are actually the best! huhu... so, fatin meng-cancel fatin punya so called vacation untuk berehat this May dan mula buat satu akaun simpanan untuk Umrah. doakan fatin... amin


p/s::dalam kita sibuk mengejar dunia, kita sebenarnya lupa pada akhirat. astaghfirullahhalazim... insyaAllah... masa itu akan tiba~


p/s::selamat berjaya kepada adik-adik yang akan amik result SPM hari ni!!

1 nasik tambah on "Umrah"

didieadila on April 29, 2011 at 1:19 AM said...

ayi! kalau mampu..kumpul duet utk haji dlu..dh daftar ngn tabung haji?dftr skrg 10thn lg pon blm tntu dpt p haji kena ikut turn..huhu..pas dah buat haji bru p umrah ke? :)

 

dunia maya fatin Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez